Super enkel vegetarisk marsipan, søtet med Sukrinmelis.

Vegetar, veganer, uten raffinert sukker, egg, gluten, soya

Denne super enkle marsipan massen, lager du på 3 minutter.

Jeg skal ha Påskegodt kurs på Sunkost Rosenlund, Lillehammer i slutten av mars, å deler gjerne mine oppskrifter med deg.

Oppskrift kan enkelt dobles, men anbefaler at du tester ut smak og konsistens først.

Du trenger:

 110 g mandelmel (ikke fettredusert)

ca. 70 g sukrinmelis.

Søthet er en vane, om du liker søtere, kan du bruke mer Sukrinmelis. Prøv deg frem.

5 ss kikertvann eller 1 eggehvite og juster med bitte litt vann.

En snau klype salt

Fremgangsmåte: 

Kjør ingrediensene i en foodprosessor med pinnen, ikke kniven, til en jevn og smuldrete masse.

 Klem ca 1 ts masse sammen i hånden så den blir klissete, før du ruller de til runde kuler mellom hendene.

 Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.

 Om du ønsker, dypper du de i smeltet sjokolade.

Da trenger du ca 100 g sukkerfri sjokolade. Enten en du kjøper, eller lager selv.

 

Pynt de gjerne med melis.

Da blander jeg vann/kikertvann i melisen, så den blir fast og fin.

 

 Jeg fikk 24 små kuler.

 

Ønsker du å lage glaserte påskeegg, litt lik de du kjøper, må du bare lage de litt større.

Masse lykke til med påske marsipan.

MVH

Mette-Marit Nordby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *