Rask og enkel vegetarisk marsipan, søtet med daddel.

SUNDT OG SMAKFULT PÅSKEGODT.  DENNE MANDEL MASSEN, LAGER DU PÅ BARE NOEN MINUTTER.

Uten mel, raffinert sukker, egg, soya og egnet godt for veganere og vegetarianere.

Nå nærmer påsken seg, å jeg skal ha  kurs igjen.

Noen av dere liker kanskje å prøve/feile litt, for å få en oppskrift tilpasset egne smaksløker?

Kurset er bare noen dager før påsken, så derfor ønsker jeg tidlig å dele  min oppskrift med mine følgere her på bloggen.

 

Nå er daddel også søtt, å påvirker blodsukkeret.  Men den er ren og ubehandlet, så for meg er det er mye bedre søtningsmiddel en mye annet.

Du trenger:

110 g mandelmel (ikke fettredusert)

6 store, saftige dadler – 110 g uten stein

5 dråper mandelessens

4 ts kikertvann. Jeg syntes 2 ss ble akkurat litt for mye.

En klype salt.

 Kjør ingrediensene i en foodprosessor med pinnen, ikke kniven, til en jevn og smuldrete masse.

 Klem ca 1 ts masse sammen i hånden så den blir klissete, før du triller de til runde kuler mellom hendene.

Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.

 

Om du ønsker, dypper du de i smeltet sjokolade.

Da trenger du ca 100 g sukkerfri sjokolade. Enten en du kjøper eller lager selv.

 Pynt de gjerne med melis. Da blander jeg vann/ kikertvann i melisen, så den blir fast og fin.

 Jeg fikk 26 små kuler.

 

Ønsker du å lage glaserte påskeegg, slik du kjøper i butikken,  må du lage de litt større.

Smakelig marsipan.

MVH

Mette-Marit Nordby.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *