SUNDT OG SMAKFULT PÅSKEGODT.  DENNE MANDEL MASSEN, LAGER DU PÅ BARE NOEN MINUTTER.

Uten mel, raffinert sukker, egg, soya og egnet godt for veganere og vegetarianere.

Nå nærmer påsken seg, å jeg skal ha  kurs igjen.

Noen av dere liker kanskje å prøve/feile litt, for å få en oppskrift tilpasset egne smaksløker?

Kurset er bare noen dager før påsken, så derfor ønsker jeg tidlig å dele  min oppskrift med mine følgere her på bloggen.

 

Nå er daddel også søtt, å påvirker blodsukkeret.  Men den er ren og ubehandlet, så for meg er det er mye bedre søtningsmiddel en mye annet.

Du trenger:

110 g mandelmel (ikke fettredusert)

6 store, saftige dadler – 110 g uten stein

5 dråper mandelessens

4 ts kikertvann. Jeg syntes 2 ss ble akkurat litt for mye.

En klype salt.

 Kjør ingrediensene i en foodprosessor med pinnen, ikke kniven, til en jevn og smuldrete masse.

 Klem ca 1 ts masse sammen i hånden så den blir klissete, før du triller de til runde kuler mellom hendene.

Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.

 

Om du ønsker, dypper du de i smeltet sjokolade.

Da trenger du ca 100 g sukkerfri sjokolade. Enten en du kjøper eller lager selv.

 Pynt de gjerne med melis. Da blander jeg vann/ kikertvann i melisen, så den blir fast og fin.

 Jeg fikk 26 små kuler.

 

Ønsker du å lage glaserte påskeegg, slik du kjøper i butikken,  må du lage de litt større.

Smakelig marsipan.

MVH

Mette-Marit Nordby.

 

 

Facebook kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published.