Alt du putter i munnen kan enten fremme din kropps helse, eller den kan  bryte den ned!

Hva velger du?

Når jeg jobber med klienter spør jeg alltid hva det aller viktigste for klienten er

…å svaret er nesten alltid God helse!

Å det blir som oftest sagt med en sånn selvfølgelighet, at de nesten himler med øynene, å ser rart på meg.

Men når jeg spør hvor mye tid de ønsker å bruke på mat, er svaret ofte, så lite som mulig.

Å da er det kanskje jeg som ser litt «rart» på de.

Her ligger  «The missing link» for mange. 

Ønsker man  en sunn og vital kropp, så må man faktisk bruke tid på det som fremmer kroppens behov.

Ingen med Diesel bil vil drømme om å fylle bensin på den ( selv om vi bommer litt innimellom uansett)

….det vil koste alt for mye, både i bryderi og penger.

Hvorfor  fyllet vi da vår kropp med feil drivstoff, når konsekvenser blir så store?

Bilen kan byttes eller repareres for penger, men kan vår kropp og helse det?

Tips til hvordan gjøre ending, finner du nederst på bloggen,

Video tips om hvordan velge ren mat, er også nederst

 

3 tips til å gjennomskue vår tids helsefelle.

1.De offentlige anbefalinger rundt mat er så fremt jeg kan forstå, ikke helt i tråd med det som fremmer en     menneskekropps ve og vel på sikt.

2. Vårt helsevesenet underbygger ikke at mat som målrettet virkemiddel til optimal helse.

3. Matvare kjedene våres utnytter det faktum at vi har dårlig tid i hverdagen å produserer «Fastfood» for å gi oss mer tid.

 

MEN FÅR VI PÅ SIKT MER TID?

.

For å gå litt nærmere inn på mine tre påstander.

-Vi blir opplært med de veiledende kost anbefalinger Norge, at mat i butikken er ok. Selv om de er stappa fulle med sukker, kjemikalier, tilsetningsstoffer.

-Butikkene  selger mindre og mindre ren uforedlet mat, å mer og mer ferdig «mat» med innstilling om at dette er sundt.  Vår tidsklemmer blir brukt som god reklame og argumentasjon på hvorfor denne type perfabrikert mat er bra.

-Når vi tenker at vi ikke ønsker bruke tid på mat, tross at vi sier god helse er det aller viktigste for oss.  Å matvare industrien underbygger dette med å tilby mest fastfood, eller prefabrikertmat.  Da skjer det noe med tilbud og etterspørsel.

De rene råvarene vi egentlig trenger for å fremme vår helse, blir vanskelig å få tak i!!!!!

Som forbruker oppleves det da utfordrende å spise ren og sunn mat, fordi butikkene har sluttet selge det, å ren mat, eller ordentlig mat som jeg kaller det, blir tungvint å skaffe til veie.

Å da har vi faktisk vårt tids helse felle!

Når det naturlige blir unaturlig.

Når den rene opprinnelige, naturlige maten må kjøpes på spesialbutikker og den unaturlige maten, som ofte ikke kan kalles mat en gang, men heller mat lignende substanser,  sees på som naturlig, å kan kjøpes over alt.

Når vår tids helse felle slår inn for fult.

SÅ jo mer butikkene og våre matvare produsenter fjerner seg fra det naturlige, jo mer utfordrende og unaturlig oppleves det for oss som forbruker, å leve naturlig.

Dette underbygges av de veiledningene vi får fra det offentlige om at ren mat ikke er viktig som drivstoff for kroppen vår.

Så det er kanskje ikke så rart at vi blir forvirret?

Om vi beg å lese på innholdsfortegnelsen på matvarene våre, vil vi raskt se at varen inneholder masse ting vi ikke aner hva er en gang. Om vi med vårt hode raskt ikke forstår hva det er, klarer heller ikke kroppen vår å forstå, å gjøre om til næringsstoffer/drivstoff.

Å så var det det med tid da, at vi ikke ønsker bruke så mye tid på mat.

Å dette spiller så klar matvare produsentene på å «fixser» alt for oss. Slik at vi kan få den maten vi tror vi trenger, å som vi tror er sunn. På en billig og rask måte.

Jeg har stor forståelse og respekt for at det kan virke svært utfordrende å forstå hva som er bra drivstoff for en kropp, med den jungelen av anbefalinger som finnes der ute. Men mat vi enkelt kan se hva er, som kanskje ikke trenger innholdsfortegnelse en gang,  har aldri vært feil for våre kropper, Snarere tvert imot.

Kanskje er jeg naiv, men jeg tror dette er ganske enkelt. Jeg har troen på den rene, ekte maten som vi som menneskehet, naturlig spiste når vi kom til jorden. Ikke teller kalorier eller legge vekt på hva vi ikke skal spise. Men flytte fokus over på hva som er bra for oss, og bruke tid på  mat som «rent drivstoff».

 

Vår yngste sønn super tips.

Vår yngste har beg å trene mer, å ønsket dermed å legge enda mer fokus på mat.

Noe som gjør at han tar mer ansvar for egen mat.

Her om dagen når vi står  på kjøkkenet sier han helt naturlig:

Mamma, jeg tror jeg bare må få inn i min dags plan, at ordentlig mat tar tid jeg. Sånn at det på sikt blir helt naturlig for meg.

Jeg ble SÅ lattermild, for hvor mange ganger har jeg forsøkt fortelle dette på en enkel måte, til de jeg jobber med.

SÅ sier min sønn det SÅ SÅRE ENKELT.

Så kjære alle dere der ute som syntes det er utfordrende å spise riktig mat.

Alt annet vi ønsker å lære mer om, prioriterer vi tid til.

Gjør det samme her.

Ønsker du se min video om hvordan du enklere velger ren mat i butikken?

Trykk her:

 

 

 

Hvordan velge REN MAT?

 

 

 

 


-Spis mat som holder ditt blodsukker stabilt,

Det finnes tonnevis med forskning som viser at et ustabilt blodsukker fremmer betennelse i kroppen. Å betennelse ser ut til å være starten av veldig mange av våre livsstils sykdommer. 

-Les deg opp, å tillat deg selv å la deg utfordre, i forhold til det du tror på.

-Ønsker du å lese deg opp på bare et område, så anbefaler jeg optimalisering av mage/tarm. Da store deler av vårt immunsystem ligger  der. Mage/tarm styrer mer eller mindre hele vår kropps funksjon, også hode.  

-Spis mer sunt fett, dette holder også ditt blodsukker stabilt. 

Fett har fått stempel som den store syndebukken i maten vår i dag.  Men  sukker/karbohydrater øker og gjør vårt blodsukker ustabilt, mens fett holder det stabilt.

SÅ her er det noe i det vi blir fortalt, som IKKE stemmer!

 

 

Vil du lese litt om hvordan sukker industrien påvirker oss, så kan du lese det her:

Sukkerindustriens "makt"

 

Mat er, uansett hvordan vi ser det, vårt drivstoff.  Å velge så rent drivstoff som mulig, er smart <3

Prioriter tid til din kropps optimale drivstoff, du vil bli rikelig belønnet både kort- og langsiktig..

Vi som forbruker har stor makt, om vi ønsker bruke den. SÅ om vi tenker at vi ønsker god helse, å gjør noe med det,

Kjøp og krev fersk uforedlet mat i din daglige butikk.

Ønsker dere alle der ute en herlig dag

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

Mette-Marit Nordby

Facebook kommentarer

    1 Response to "Gjennomskuer du vår tids helsefelle? 3 tips til hvordan"

Leave a Reply

Your email address will not be published.